Lukijat

perjantai 24. helmikuuta 2012

Juhlahumua ja herkkuja

Meillä on juhlia riittänyt. Alkuviikosta juhlimme 3-v. hääpäivää. Sen kunniaksi kävimme miehen kanssa syömässä ravintolassa ihan kahdestaan. Sillävälin pikkumies sai omia herkkujaan ja laski mäkeä ukin ja enon kanssa. Hauskaa oli sekä pikkumiehellä että meillä. Raaskittiinkin melkein puolitoista tuntia olla poissa =) Mutta niin hyvin meni ja pikkumies viihtyi, että eiköhän tuon toistekin raaski isovanhemmille hoitoon jättää.

Virallisena juhlapäivänä herkuteltiin lisää. Tein Pirkan sivuilta löytyneen reseptin mukaan suklaajäädykekakun. Oli niin hyvää, että tein vielä tälle illalle pikkumiehen isomummon syntymäpäiville saman valkosuklaaversiona. Illalla selviää, onko sekin versio yhtä herkullinen. Konjakin jätin pois, liekkö sen kanssa vielä parempaa...

Ainekset12 annosta
Pohja
10 kpl ( 140 g)Pirkka digestivekeksejä
1/2 dl (25 g)mantelirouhetta
75 g Pirkka Mainio rasvaseoslevitettä
Täyte
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rs (180 g)Pirkka kevyt maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
200 g tummaa suklaata
1 rkl konjakkia
Karpalokastike
1 ps (220 g)karpaloita
1 ison appelsiinin mehu = n. 1 1/2 dl
n. 1 dl sokeria

Vaihe 1
Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon hienonnetut keksit ja pähkinärouhe. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vaihe 2
Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikroaaltouunissa. Sekoita tuorejuuston joukkoon sulatettu suklaa ja muna-sokerivaahto. Mausta konjakilla. Lisää lopuksi kermavaahto.
Vaihe 3
Kaada seos keksipohjalle ja nosta vuoka pakastimeen. Pakasta yön yli.
Vaihe 4
Kaada appelsiinista puristettu mehu kattilaan. Lisää joukkoon karpalot ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia. Soseuta karpalot sauvasekoittimella. Anna kastikkeen jäähtyä.
Vaihe 5
Nosta jäädykekakku tarjoiluvadille hetki ennen tarjoilua. Tarjoa karpalokastikkeen kanssa.
 
 

Pitäähän juhlissa olla myös koristeet, joten ystävänpäiväruusut pääsivät uuteen muottiin.



Asettelin ne nätisti riviin seinän viereen, jos eivät siinä heti hautautuisi lumeen.

Mutta heti seuraavalla ulkoilukerralla pikkumies keksi, että ne on hauska töniä kumoon ja arvatkaa kumpi jaksaa pidempään, pikkumies töniä vai äiti nostaa?
Huivista sain kiitokset, kun naapurin mummon kanssa juttelin. Oli kuulemma oikein ystävänsä kanssa sitä ihastellut. Kanssaneulojat tietäkää siis, että neulominen on hyödyllistä puhaa, nimittäin jotkut saavat aikansa kulumaan mitään tekemättä! Tällaista täällä opittu =)

Mitään uutta ei ole valmistunut, olen neulonut UWA:n kuuluvaa pitsineulehametta, joka alkaa olla puolivälissä ja eilen pikkumiehen villaliiviä isoveljestä, joka taitaa aika nopeatekoinen olla. Se varmaan seuraavaksi esiteltävä työ, jollei jää kiinni vetoketjun ompelusta lojumaan puolivalmiina...

ps. Tänään tuli postissa True Blood kirjasarjan 11. osa. johan ehdin odotella. Lukeeko kukaan muu sitä sarjaa?

5 kommenttia:

  1. Varmasti oli herkullista kakkua! Ja nuo ruusut on tosi ihanat.

    VastaaPoista
  2. True Blood Osa 11?? Luetko sarjaa englanniksi? Siis kun suomennoksissa on vasta menossa osa 5 tai 6. Minä luen sarjaa suomeksi. Yhtään osaa en ole telkusta katsonut mutta kirjoihin olen suorastaan koukussa =)

    VastaaPoista
  3. Ihania ruusuja ja herkullisen näköistä kakkua!

    VastaaPoista
  4. Kakku oli minusta vielä herkullisempaa valkosuklaaversiona.
    Reppanainen: Joo, englanniksi luen. Aloitin sarjan lukemisen ennen kuin sitä alettiin suomentamaan. Kovasti olen tykännyt. Olen kirjastosta lainaillut myös suomennettuja ja lukenut nekin =)

    VastaaPoista
  5. Jälkikäteen vielä onnitteluja hääpäivän johdosta! Kauniita jääruusuja ja herkullisen näköistä kakkua.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.